sidebar-links-title

vrijdag 3 april 2009

Filmpjes van wetenschappers naar journalistenjury

Alle interactieve filmpjes van onze wetenschappers, die je als bezoeker in de tentoonstellingszaal kunt bekijken, zijn uitgekozen om beoordeeld te worden door een journalistenjury. We zijn daar blij mee, het is leuk en spannend tegelijk.

Elk jaar ontmoeten wetenschapsjournalisten en wetenschappers elkaar op de bijeenkomst 'Bessensap' van het NWO. Wetenschappelijk onderzoekers presenteren daar hun onderzoeksresultaten op een publieksvriendelijke manier. Daarvoor is het belangrijk om niet te wetenschappelijk te schrijven of praten, maar juist begrijpelijke taal te gebruiken. Bovendien moet je aangeven waarom juist jouw onderzoek zo interessant of nieuw is. Voor Naturalis een perfecte gelegenheid om te proeven waar de pers naar zoekt en om onze presentatievaardigheden te testen.

In deze filmpjes vertellen 6 Naturalisonderzoekers hoe ze onderzoek doen, waar hun expedities naar toe gaan en wat ze precies willen weten. In dit fragment zie je Rene Dekker, met special guests, praten over de broedzorg van vogels op eilanden. Wil je ze allemaal zien, kom dan naar de tentoonstelling. De trailer, in de rechterbalk, is een grappige compilatie van alle filmpjes.

donderdag 2 april 2009

Gevarieerde activiteiten en geselecteerde vragen

Het Darwinjaar is in volle gang. Variatie en selectie vind je op www.darwinjaar2009.nl. Er is veel variatie aan activiteiten, van lezingen tot symposia. Je vind er ook een boeiende selectie aan vragen die gesteld zijn door het publiek en beantwoord worden door wetenschappers. Zoals de intrigerende kwestie: waarom zijn wij mensen ooit op 2 benen gaan lopen, terwijl de chimpansees zich nog steeds op handen en voeten voortbewegen? Dus ga snel eens kijken op www.darwinjaar2009.nl.